Boni Supermarkt

Supermarktketen Boni Markten B.V. is in 1972 opgericht. De eerste winkel van Boni werd net voor kerst in 1972 geopend in Drachten. De schappen waren van hout, waardoor de winkel een goedkope uitstraling had. Het assortiment was erg beperkt en de formule waaronder Boni opereerde was: ‘De goedkoopste zijn met A-merken’. Dit bleek een geweldig succes en al snel volgde het tweede filiaal in februari 1973. Omdat snelle uitbreiding de doelstelling was, werd het hoofdkantoor ingericht op zolder in de vestiging van Amersfoort. Sindsdien heeft Boni 44 filialen en dit aantal groeit nog steeds.

Na dit snelle succes van Boni volgde verdere uitbreiding, waardoor verhuizing van het hoofdkantoor noodzakelijk werd. Het aantal winkels was inmiddels voldoende om een distributiecentrum rendabel te maken. Dit was een grote stap voorwaarts, op weg naar een volwassen organisatie. Uiteindelijk werd het oude pand in Amersfoort verlaten om een veel groter en moderner pand in Nijkerk te betrekken, waar het hoofdkantoor en het distributiecentrum nu nog steeds gevestigd zijn. In 2005 is het distributiecentrum uitgebreid van 8.000 m² naar 16.000 m², wat overeenkomt met de oppervlakte van drie voetbalvelden. Ontzettend groot dus!

Boni maakte deel uit van Prisma Food Retail, maar toen Prisma Food in 2001 werd verkocht aan Sligro Food Group, werd Boni zelfstandig. Inkoop van Boni gaat via Inkoopvereniging Superunie, een samenwerkingsverband van dertien supermarktorganisaties. De aangesloten leden van Superunie bezitten samen een marktaandeel van ongeveer 30%. Door zelfstandig en direct in te kopen bij fabrikanten, vormt Superunie een solide basis voor Boni.

Sinds juni 2010 heeft Boni een slagerij in Nijkerk. Hiervoor werden de vleesproducten voorverpakt ingekocht, maar tegenwoordig worden vleesproducten die u kunt kopen in deze slagerij geproduceerd en verpakt. Als u een stukje vlees in de winkel koopt, komt deze dus uit de slagerij in Nijkerk.

Onze Bingo van 13-12-19 is mede mogelijk gemaakt door Boni Nijkerk locatie Wheemplein

Adresgegevens Boni Corlaer

Zandoogje 2
3863 HS Nijkerk Corlaer
Tel. 033 - 245 94 56

Adresgegevens Boni Centrum

Wheemplein 31-39
3861 BA Nijkerk Wheemplein
Tel. 033 - 245 15 60

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Paashuis Nijkerk
8